De Gespleten Arent

Restaurant “De Gespleten Arent” ligt in hartje Middelburg. Met mooi weer kunt u heerlijk genieten op het zonnige terras aan de achterzijde van het pand. Een fris en eigentijds restaurant met dito keuken. Wij hopen u binnenkort te mogen ontvangen om u een culinaire en mooie avond uit te bezorgen.
Met culinaire groet, Sjoerd en Edwin

Menu van de chefReserveren

Het restaurant

Na jaren in verschillende sterrenrestaurants te hebben samengewerkt als sous chef en maitre- sommelier hebben Edwin Dingemanse en Sjoerd Dooge de handen ineen geslagen en zijn sinds juli 2014 eigenaren van De Gespleten Arent te Middelburg.

Boven in de menukaarten staat “proeven van smaken” geschreven, en dat is het zeker met de kookstijl van Edwin Dingemanse. U mag van ons creatieve gerechten verwachten tegen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding waarbij Edwin de klassieke keuken als basis heeft maar niet schuwt van invloeden vanuit Azië, Zuid-Amerika of Afrika. Edwin’s kookstijl typeert zich door de mix van velen smaken die elkaar vinden en tot elkaar komen.

In het restaurant wordt u ontvangen door maitre sommelier Sjoerd Dooge, wiens missie het is u thuis te laten voelen en u te verrassen met de wijn-spijs combinaties. Als wijnliefhebber kunt u uw hart ophalen. Want naast het zorgvuldig gekozen wijnarrangement hebben ze een wijnkaart met voor ieder wat wils; klassiekers, exclusief, onbekend, vin natur, diverse wijnen per glas, het staat er allemaal bij.

De Gespleten Arent

Menu van de chef

Zeebaars | rendang | groene curry | koolrabi | radijs
Pompoen | bieslook | karnemelk | pompoenpitsalsa
Tongschar | krab | aardpeer | duindoorn | jus krab
Coquille | witlof | truffel | aardappel mousseline | beurre blanc
Kalf | knolselderij | pommes fondant | piccalilly | mosterdzaad | boekweit
Groene appel | granola | mascarpone | kaffirlimoen
Bramen | Mexicaanse mole | cassia

 4 Gangen: 45 | 5 gangen 52,5 | 6 Gangen: 59,5 | 8 Gangen: 69,5

27

Tongschar

Tongschar | Noordzeekrab | aardpeer | duindoorn – krabbenjus

29,5

Duif

Duif op karkas gebraden | bulgur | kweepeer | rode biet | kroketje bout | eigen jus

29,5

Kalfstaartstuk

Gebakken kalfsfilet met krokante kalfszwezerik | bloemkool | koffie | pommes paolo  

19,5

Coquilles Saint Jacques

Coquilles Saint Jacques | witlof | zwarte truffel | aardappel | beurre blanc

18

Zwezerik

Krokant gebakken zwezerik | maïs van de BBQ | tomaat | sambai

11,5

Mandarijn

Mandarijn | yuzu | passievrucht | kwark | shortbread | witte chocolade

Aanbevelingen

Gewaardeerd door

Impressie

Ervaringen bij De Gespleten Arent

Reacties van Onze Gasten

“Ik ben fan”

Goed ontvangen! We konden buiten van onze aperitief genieten, goede start! Iedere ronde was verrassend, telkens verschillende lekkere smaken, lekkere wijnen met passie uitgelegd! Geweldig om te horen. Ik ben fan!

Verjans L

“Een omweg waard”

Superieur Oosterschelde- kreeftmenu. Sommelier/mede-eigenaar, heeft tijd en is uitermate kundig. Ook erg goede wijn per glas. Zelden zo goed gegeten. De chef ambieert geen Michelinster, maar “ Een omweg waard”.

Hans

“Altijd Top”

Zoals altijd zeer gezellig, de sfeer erg goed, ongedwongen, gastvrij. Soms ga je terug naar een restaurant waar het goed was, en valt het de tweede keer wat tegen. Hier hoef je daar niet bang voor te zijn. Elke keer word je verwachting ruimschoots beantwoord. Het is “altijd TOP”.

Monique K

“Betaalbare haute cuisine”

Fantastisch gegeten. Sterrenniveau voor een schappelijke prijs, zeer goed betaalbaar! Zeer originele gerechten en prachtige wijnkaart. Echt een bezoek waard.

Henk H

Reserveren

Ontvangsttijden

Keuken geopend: maandag en dinsdag 18.00-21.00 uur.
Donderdag t/m zaterdag 18.00-21.00 uur.

Sluitingsdagen: zondag en woensdag

Telefonisch reserveren: 0118 63 61 22

Telefonisch reserveren:
0118 63 61 22

De Gespleten Arent

Vlasmarkt 25-27
4331 PC Middelburg

Nieuwsbrief

Suggesties?

Voel u vrij om contact op te nemen bij vragen of suggesties!

Verzend een e-mail naar info@restaurantzeeland.nl of neem contact op via het formulier op de contactpagina