De Gespleten Arent

Restaurant “De Gespleten Arent” ligt in hartje Middelburg. Met mooi weer kunt u heerlijk genieten op het zonnige terras aan de achterzijde van het pand. Een fris en eigentijds restaurant met dito keuken. Wij hopen u binnenkort te mogen ontvangen om u een culinaire en mooie avond uit te bezorgen.
Met culinaire groet, Sjoerd en Edwin
Menu van de chefReserveren
Het restaurant
Na jaren in verschillende sterrenrestaurants te hebben samengewerkt als sous chef en maitre- sommelier hebben Edwin Dingemanse en Sjoerd Dooge de handen ineen geslagen en zijn sinds juli 2014 eigenaren van De Gespleten Arent te Middelburg.

Boven in de menukaarten staat “proeven van smaken” geschreven, en dat is het zeker met de kookstijl van Edwin Dingemanse. U mag van ons creatieve gerechten verwachten tegen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding waarbij Edwin de klassieke keuken als basis heeft maar niet schuwt van invloeden vanuit Azië, Zuid-Amerika of Afrika. Edwin’s kookstijl typeert zich door de mix van velen smaken die elkaar vinden en tot elkaar komen.

In het restaurant wordt u ontvangen door maitre sommelier Sjoerd Dooge, wiens missie het is u thuis te laten voelen en u te verrassen met de wijn-spijs combinaties. Als wijnliefhebber kunt u uw hart ophalen. Want naast het zorgvuldig gekozen wijnarrangement hebben ze een wijnkaart met voor ieder wat wils; klassiekers, exclusief, onbekend, vin natur, diverse wijnen per glas, het staat er allemaal bij.

De Gespleten Arent

Menu van de chef

Amuses
Zeebrasem | peer | kombucha | gember | quinoa | dille
Witlof | pecannoten | kalamansi | groene curry
Kalfstartaar | Noordzeekrab | tom kai | finger limes | krokante rijst
Tongschar | knolselderij | kimchi | scheermes | sambai | beurre blanc
Filet en stoof van Ree | aardappel | bietjes | ui | eigen jus
Kaasassortiment | Internationale kazen | bijpassend garnituur | bananenbrood
Kweepeer | mascarpone | vanille | chocolade
Sereh | limoen | tamarinde | mango | karamel | pinda
3 Gangen: 35 | 4 Gangen: 42,5 | 6 Gangen: 57,5 | 8 Gangen: 67,5
18

Ajo Blanco

langoustine | kokkels | amandel | koffie | witbier | druiven | gepoft spek
18

St. Jakobsmossel

Gebakken Sint Jakobsmossel | tarte tatin met aardpeer | hollandaise
19,5

Kalf & Krab

kalfstartaar | Noordzeekrab | Tom kai | finger limes | krokante rijst
26

Ree

Gebakken filet en stoof van Zeeuws ree | aardappel | bietjes | ui | eigen jus
28,5

Zeebaars

Gebakken filet van zeebaars | prei van de BBQ | aardappel | komijn
9,5

Boeddha

sereh | limoen | tamarinde | mango | karamel | pinda
Aanbevelingen

Gewaardeerd door

Ervaringen bij De Gespleten Arent

Reacties van Onze Gasten

“Ik ben fan”

Goed ontvangen! We konden buiten van onze aperitief genieten, goede start! Iedere ronde was verrassend, telkens verschillende lekkere smaken, lekkere wijnen met passie uitgelegd! Geweldig om te horen. Ik ben fan!

Verjans L

“Een omweg waard”

Superieur Oosterschelde- kreeftmenu. Sommelier/mede-eigenaar, heeft tijd en is uitermate kundig. Ook erg goede wijn per glas. Zelden zo goed gegeten. De chef ambieert geen Michelinster, maar “ Een omweg waard”.

Hans

“Altijd Top”

Zoals altijd zeer gezellig, de sfeer erg goed, ongedwongen, gastvrij. Soms ga je terug naar een restaurant waar het goed was, en valt het de tweede keer wat tegen. Hier hoef je daar niet bang voor te zijn. Elke keer word je verwachting ruimschoots beantwoord. Het is “altijd TOP”.

Monique K

“Betaalbare haute cuisine”

Fantastisch gegeten. Sterrenniveau voor een schappelijke prijs, zeer goed betaalbaar! Zeer originele gerechten en prachtige wijnkaart. Echt een bezoek waard.

Henk H

Reserveren

Ontvangsttijden

Keuken geopend: maandag en dinsdag 18.00-21.00 uur.
Donderdag t/m zaterdag 18.00-21.00 uur.

Sluitingsdagen: zondag en woensdag

Telefonisch reserveren: 0118 63 61 22
Telefonisch reserveren:
0118 63 61 22

De Gespleten Arent

Vlasmarkt 25-27
4331 PC Middelburg

Nieuwsbrief

Suggesties?

Voel u vrij om contact op te nemen bij vragen of suggesties!

Verzend een e-mail naar info@restaurantzeeland.nl of neem contact op via het formulier op de contactpagina,