De Gespleten Arent

Restaurant “De Gespleten Arent” ligt in hartje Middelburg. Met mooi weer kunt u heerlijk genieten op het zonnige terras aan de achterzijde van het pand. Een fris en eigentijds restaurant met dito keuken. Wij hopen u binnenkort te mogen ontvangen om u een culinaire en mooie avond uit te bezorgen.
Met culinaire groet, Sjoerd en Edwin

Menu van de chefReserveren

Het restaurant

Na jaren in verschillende sterrenrestaurants te hebben samengewerkt als sous chef en maitre- sommelier hebben Edwin Dingemanse en Sjoerd Dooge de handen ineen geslagen en zijn sinds juli 2014 eigenaren van De Gespleten Arent te Middelburg.

Boven in de menukaarten staat “proeven van smaken” geschreven, en dat is het zeker met de kookstijl van Edwin Dingemanse. U mag van ons creatieve gerechten verwachten tegen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding waarbij Edwin de klassieke keuken als basis heeft maar niet schuwt van invloeden vanuit Azië, Zuid-Amerika of Afrika. Edwin’s kookstijl typeert zich door de mix van velen smaken die elkaar vinden en tot elkaar komen.

In het restaurant wordt u ontvangen door maitre sommelier Sjoerd Dooge, wiens missie het is u thuis te laten voelen en u te verrassen met de wijn-spijs combinaties. Als wijnliefhebber kunt u uw hart ophalen. Want naast het zorgvuldig gekozen wijnarrangement hebben ze een wijnkaart met voor ieder wat wils; klassiekers, exclusief, onbekend, vin natur, diverse wijnen per glas, het staat er allemaal bij.

De Gespleten Arent

Menu van de chef

Makreel in aguachile | tartaar van makreel | komkommer | kruisbes | amaranth | jalapeno
Gebakken langoustine | gnocchi | gezouten citroen | XO saus | Parmezaanse kaas
Krokant gebakken zwezerik | buikspek van de BBQ | boekweitnoedels | tomaat | daikon
Couscous | wortel | harissa | feta | granaatappel
Gegrilde scholfilet | botermossels uit Westkapelle | kimchi | mosseljus
Gebakken zeebaars | cannelloni | spinazie | ui | zeegroentjes | garnalenjus
Gebraden Runderstaartstuk | snijboon | bulgur | pinda | runderjus met tamarinde
Lamsfilet met kruidenkorst | lamsragout | crème pommes fondant | ratatouille | tuinbonen
Maïs van de BBQ | polenta | mini maïs | dressing van dragon en geitenmelk
Aardbei salade | onrijpe aardbei | gingerbeer | tom kha | kombucha | citrussorbet
Diverse bereidingen van rabarber | guave | groene thee panna cotta
Assortiment van internationale kazen met bijpassend garnituur en bananenbrood

 4 Gangen: 45 | 5 gangen 52,5 | 6 Gangen: 59,5 | 8 Gangen: 69,5

18

Steak tartaar 

Steak tartaar | rode biet | spekjesvinaigrette | eendenlever

15

Knolselderij

Diverse bereidingen van knolselderij | boekweit | postelein | blauwschimmel kaas

29,5

Kalfstaartstuk

Gebakken kalfsfilet met krokante kalfszwezerik | bloemkool | koffie | pommes paolo  

26

Kabeljauw

Kabeljauw zacht gegaard |  crème snert | knolselderij | gerookte paling | bouillon van dashi

27

Zeeduivel

Gebakken zeeduivel | Hollandse garnaal | bulgur | falafel |saus van garnaal en vadouvan

11,5

Mandarijn

Mandarijn | yuzu | passievrucht | kwark | shortbread | witte chocolade

Aanbevelingen

Gewaardeerd door

Ervaringen bij De Gespleten Arent

Reacties van Onze Gasten

“Ik ben fan”

Goed ontvangen! We konden buiten van onze aperitief genieten, goede start! Iedere ronde was verrassend, telkens verschillende lekkere smaken, lekkere wijnen met passie uitgelegd! Geweldig om te horen. Ik ben fan!

Verjans L

“Een omweg waard”

Superieur Oosterschelde- kreeftmenu. Sommelier/mede-eigenaar, heeft tijd en is uitermate kundig. Ook erg goede wijn per glas. Zelden zo goed gegeten. De chef ambieert geen Michelinster, maar “ Een omweg waard”.

Hans

“Altijd Top”

Zoals altijd zeer gezellig, de sfeer erg goed, ongedwongen, gastvrij. Soms ga je terug naar een restaurant waar het goed was, en valt het de tweede keer wat tegen. Hier hoef je daar niet bang voor te zijn. Elke keer word je verwachting ruimschoots beantwoord. Het is “altijd TOP”.

Monique K

“Betaalbare haute cuisine”

Fantastisch gegeten. Sterrenniveau voor een schappelijke prijs, zeer goed betaalbaar! Zeer originele gerechten en prachtige wijnkaart. Echt een bezoek waard.

Henk H

Reserveren

Ontvangsttijden

Keuken geopend: maandag en dinsdag 18.00-21.00 uur.
Donderdag t/m zaterdag 18.00-21.00 uur.

Sluitingsdagen: zondag en woensdag

Telefonisch reserveren: 0118 63 61 22

Telefonisch reserveren:
0118 63 61 22

De Gespleten Arent

Vlasmarkt 25-27
4331 PC Middelburg

Nieuwsbrief

Suggesties?

Voel u vrij om contact op te nemen bij vragen of suggesties!

Verzend een e-mail naar info@restaurantzeeland.nl of neem contact op via het formulier op de contactpagina