NIEUWS

13 november 2019

Save the date! 23 maart 2020

Op maandag 23 maart organiseren we weer een nieuwe editie van het Best Food Friends Event. Deze keer zal het evenement georganiseerd worden in Zeeuws-Vlaanderen en zal u onderworpen worden aan een vierdimensionale beleving, zoals nog niet eerder is gedaan in onze provincie. De kaartverkoop start begin december via deze website. Hou de nieuwsbrief in de gaten voor de start van de kaartverkoop, want dit evenement wilt u zeker niet missen!

10 oktober 2019

Nieuwe evenementen in de pen

Inmiddels zijn collega-restaurants ‘t Vlasbloemeken en Spetters alweer begonnen met het organiseren van een nieuwe en exclusieve variant op het BFF Event. Medio maart wordt de Zeeuws-Vlaamse editie georganiseerd, genaamd BFF Exclusive Spring edition. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor de uitnodiging van dit evenement!

1 september 2019

Evenement groot succes

Trots kijken we terug op ons eerste en meteen uitverkochte BFF Event. Het was een stralende dag en zijn enorm dankbaar voor de vele enthousiaste reacties die we hebben ontvangen. In de fotogalerij vindt u een impressie van het evenement. Binnenkort zal er ook een aftermovie online gezet worden voor een nog betere indruk van deze dag.

15 augustus 2019

De acht gerechten zijn bekend

Dat er 8 gerechten geserveerd worden tijdens het BFF Event was al bekend, maar welke gerechten mag nu officieel bekend worden gemaakt! De gerechten kunnen gecombineerd worden met fantastische wijnen van Herman Wines uit Axel.

    • Gravlax | Hollandse garnalen | bloemkool | groene appel | pickels
    • Couscous | wortel | harissa | fetta | granaatappel
    • Kingfish | quinoa | garnalen | kokkels
    • Coquille St. Jacques | knolselderij | truffel | cantharellen
    • Tongschar | artisjok | rendang | verjus | verveine | kumquat
    • Zeebaars | antiboise
    • Diamanthaas | venkel | rucola | hete bliksem | Laphroig
    • Ivy’s chocolate | pure chocolade | kers | amandel | rode sisho

31 juli 2019

Kaartverkoop gaat als een trein

Sinds juni is de kaartverkoop gestart en hebben diverse media aandacht gegeven aan dit bijzondere evenement. Dit resulteert in een zeer voorspoedige kaartverkoop, waarbij al 210 van 270 toegangskaarten verkocht zijn. Het belooft een waar spektakel te worden, de gerechten worden inmiddels proef-gekookt en de wijnen uitgezocht. Naast de acht gangen van de restaurants, wordt de dag aangevuld met een kaasproeverij, live muziek, een wijnbar en meer.

20 juni 2019

Afscheid Kees Visser

Kees Visser, chef-kok van Bij Kees in Zierikzee, heeft afscheid genomen als deelnemer van Restaurant Zeeland. Onlangs is bekend geworden dat de chef deze zomer een nieuwe uitdaging aangaat en het restaurant dat zijn naam draagt de deuren sluit. Zijn afscheid heeft verder geen invloed op de coöperatieve vereniging en de evenementen die worden georganiseerd. Tijdens het eerstvolgende evenement van 31 augustus zal de plaats van Bij Kees passend worden ingevuld. 

3 juni 2019

Kaartverkoop evenement gestart!

De kaartverkoop voor het BFF Evenement is gestart! Op 31 augustus organiseren de samenwerkende restaurants van Restaurant Zeeland een uniek evenement met de stoomtrein Goes-Borsele. De culinaire reis begint op het station van de stoomtrein waar u in stijl wordt ontvangen en krijgt u de treinkaartjes overhandigd… Lees meer >

26 april 2019

Tekenen van notariële akte

De samenwerking van de acht restaurants binnen de coöperatie is officieel. Vandaag zijn de oprichtingsakte en de inschrijving Kamer van Koophandel getekend bij de notaris. Nu de formaliteiten geregeld zijn, kunnen we ons gaan richting op de kaartverkoop van het eerste grote gezamenlijk evenement. Hou de website in de gaten voor meer informatie!

18 april 2019

31 augustus: Best Food Friends Event

31 augustus 2019 is het zover! De acht Zeeuwse toprestaurant organiseren hun eerste BFF EVENT in combinatie met de Stoomtrein Goes-Borsele. Het beloofd een culinair spektakel te worden met heerlijke gerechten, mooie wijnen, live muziek en meer!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste de uitnodiging voor de kaartverkoop.

30 maart 2019

Coöperatieve Restaurants Zeeland

Wat begon als een idee om de Zeeuwse restaurants van gelijkwaardige kwaliteit onder te brengen op één website, groeit uit tot een serieus samenwerkingsverband. De deelnemers van Restaurant Zeeland gaan samenwerken als een Coöperatieve Vereniging. Dit ter vergemakkelijking van de organisatie van gezamenlijke evenementen en promotionele activiteiten. De voorbereidingen voor het eerste evenement zijn dan ook al in volle gang. Meer informatie volgt!

21 februari 2019

Eerste gezamenlijk evenement

De 8 Zeeuwse toprestaurants van Restaurant Zeeland gaan gezamenlijk een evenement organiseren in combinatie met de Stoomtrein Goes-Borsele. De dag zal uiteraard in het teken staan van heerlijke gerechten en mooie wijnen op een bijzondere locatie. Meer details zullen later bekend worden gemaakt via onze nieuwsbrief en de social mediakanalen. 

17 januari 2019

Nieuwe deelnemer: Spetters Breskens

Restaurant Zeeland heeft een nieuwe enthousiaste deelnemer: Restaurant Spetters uit Breskens. 
Het restaurant van Laurent Smallegange, dat opende in 2011, is gevestigd in aan de jachthaven van Breskens en sinds 2014 bekroond met een Michelinster. Ook zij willen graag deelnemen aan de events die worden georganiseerd. Hou de website, alsook facebook en instagram, in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen!

6 december 2018

Deelnemers drie keer in de prijzen bij Grootspraak

Eens per jaar presenteert Grootspraak zijn nieuwe gids waarbij restaurants, in tegenstelling tot de andere gidsen, gewaardeerd worden op hun wijnkaart. In de Zeeuwse top 10 staat Inter Scaldes*** op de eerste plaats, op de voet gevolgd door De Gespleten Arent uit Middelburg, met een maximale waardering van 5 druiventrosjes. De Kleine Toren in Baarland en Scherp uit Middelburg vervullen de 4e en 6e plaats met 4 druiventrosjes. Lees meer >

22 november 2018

Restaurant Zeeland: meer dan een website

De website Restaurant Zeeland is al meer dan een maand een feit. De deelnemers zijn razend enthousiast en zo ontstaan de mooiste ideeën voor een vervolg met deze samenwerkende restaurants. Maandag 19 november vond dan ook de eerste vergadering plaats met de deelnemers om te bespreken welke initiatieven er gezamenlijk verzorgd kunnen worden. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

6 november 2018

JRE Awards: Mart Scherp Chef van het jaar 2019

5 november is door de Jeunes Restaurateurs de chef van het jaar 2019 gekozen. Deze onderscheiding wordt niet gekozen door een jury, maar door de collega-restaurateurs zelf. Mart Scherp is door zijn collega’s omschreven als eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk. Door zijn ambiteuze,no-nonsense en competitieve instelling mag hij zich het komende jaar “chef van het jaar 2019” noemen. Lees meer >

30 oktober 2018

Publicatie Lekker 2019

De nieuwe editie van Lekker is gepubliceerd, het magazine met de 500 beste restaurants van Nederland. Ook Zeeland is goed vertegenwoordigd. Nieuwkomer in de gids is Restaurant Mezger uit Domburg. Restaurant Katseveer is van de Restaurant Zeeland-deelnemers de hoogst genoteerde, op plaats 32 in de Lekker-top100. Lees meer >

15 oktober 2018

Start Wildseizoen

Op 15 oktober is het officiële wildseizoen weer begonnen. Ook de meeste deelnemers werken dan al met Zeeuws wild, verwerkt in de Menu’s van de chef of à la carte. Hiernaast serveren anderen zelfs een heus wildmenu. Bekijk de restaurantpagina’s en verlekker u op de mooie nieuwe gerechten van dit seizoen.

10 oktober 2018

Restaurant Zeeland online

De lancering van restaurantzeeland.nl is een feit. Restaurants Bij Kees in Zierikzee, De Gespleten Arent in Middelburg, De Kleine Toren van Baarland in Baarland, Mezger in Domburg, Scherp in Middelburg en sterrenrestaurants Katseveer in Wilhelminadorp en ’t Vlasbloemeken in Koewacht presenteren zich op de website met een beschrijving, foto’s, openingstijden, de menukaart en nieuws.

4 oktober 2018

Persfoto bij de Zeelandbrug

Op verzoek zijn vandaag bij Kats de eerste persfoto’s genomen.

Van links naar rechts: Jeroen Tanis, Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Jessica van der Weel, Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer | Eric van Bochove – Restaurant ‘t Vlasbloemeken | Sjoerd Dooge, Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Remco Horemans – Buro 8 | Jelle Capelle, Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland

Nieuwsbrief

Suggesties?

Voel u vrij om contact op te nemen bij vragen of suggesties!

Verzend een e-mail naar info@restaurantzeeland.nl of neem contact op via het formulier op de contactpagina