NIEUWS

26 april 2019

Tekenen van notariële akte

De samenwerking van de acht restaurants binnen de coöperatie is officieel. Vandaag zijn de oprichtingsakte en de inschrijving Kamer van Koophandel getekend bij de notaris. Nu de formaliteiten geregeld zijn, kunnen we ons gaan richting op de kaartverkoop van het eerste grote gezamenlijk evenement. Hou de website in de gaten voor meer informatie!

18 april 2019

31 augustus: Best Food Friends Event

31 augustus 2019 is het zover! De acht Zeeuwse toprestaurant organiseren hun eerste BFF EVENT in combinatie met de Stoomtrein Goes-Borsele. Het beloofd een culinair spektakel te worden met heerlijke gerechten, mooie wijnen, live muziek en meer!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste de uitnodiging voor de kaartverkoop.

30 maart 2019

Coöperatieve Restaurants Zeeland

Wat begon als een idee om de Zeeuwse restaurants van gelijkwaardige kwaliteit onder te brengen op één website, groeit uit tot een serieus samenwerkingsverband. De deelnemers van Restaurant Zeeland gaan samenwerken als een Coöperatieve Vereniging. Dit ter vergemakkelijking van de organisatie van gezamenlijke evenementen en promotionele activiteiten. De voorbereidingen voor het eerste evenement zijn dan ook al in volle gang. Meer informatie volgt!

21 februari 2019

Eerste gezamenlijk evenement

De 8 Zeeuwse toprestaurants van Restaurant Zeeland gaan gezamenlijk een evenement organiseren in combinatie met de Stoomtrein Goes-Borsele. De dag zal uiteraard in het teken staan van heerlijke gerechten en mooie wijnen op een bijzondere locatie. Meer details zullen later bekend worden gemaakt via onze nieuwsbrief en de social mediakanalen. 

17 januari 2019

Nieuwe deelnemer: Spetters Breskens

Restaurant Zeeland heeft een nieuwe enthousiaste deelnemer: Restaurant Spetters uit Breskens. 
Het restaurant van Laurent Smallegange, dat opende in 2011, is gevestigd in aan de jachthaven van Breskens en sinds 2014 bekroond met een Michelinster. Ook zij willen graag deelnemen aan de events die worden georganiseerd. Hou de website, alsook facebook en instagram, in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen!

6 december 2018

Deelnemers drie keer in de prijzen bij Grootspraak

Eens per jaar presenteert Grootspraak zijn nieuwe gids waarbij restaurants, in tegenstelling tot de andere gidsen, gewaardeerd worden op hun wijnkaart. In de Zeeuwse top 10 staat Inter Scaldes*** op de eerste plaats, op de voet gevolgd door De Gespleten Arent uit Middelburg, met een maximale waardering van 5 druiventrosjes. De Kleine Toren in Baarland en Scherp uit Middelburg vervullen de 4e en 6e plaats met 4 druiventrosjes. Lees meer >

22 november 2018

Restaurant Zeeland: meer dan een website

De website Restaurant Zeeland is al meer dan een maand een feit. De deelnemers zijn razend enthousiast en zo ontstaan de mooiste ideeën voor een vervolg met deze samenwerkende restaurants. Maandag 19 november vond dan ook de eerste vergadering plaats met de deelnemers om te bespreken welke initiatieven er gezamenlijk verzorgd kunnen worden. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

6 november 2018

JRE Awards: Mart Scherp Chef van het jaar 2019

5 november is door de Jeunes Restaurateurs de chef van het jaar 2019 gekozen. Deze onderscheiding wordt niet gekozen door een jury, maar door de collega-restaurateurs zelf. Mart Scherp is door zijn collega’s omschreven als eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk. Door zijn ambiteuze,no-nonsense en competitieve instelling mag hij zich het komende jaar “chef van het jaar 2019” noemen. Lees meer >

30 oktober 2018

Publicatie Lekker 2019

De nieuwe editie van Lekker is gepubliceerd, het magazine met de 500 beste restaurants van Nederland. Ook Zeeland is goed vertegenwoordigd. Nieuwkomer in de gids is Restaurant Mezger uit Domburg. Restaurant Katseveer is van de Restaurant Zeeland-deelnemers de hoogst genoteerde, op plaats 32 in de Lekker-top100. Lees meer >

15 oktober 2018

Start Wildseizoen

Op 15 oktober is het officiële wildseizoen weer begonnen. Ook de meeste deelnemers werken dan al met Zeeuws wild, verwerkt in de Menu’s van de chef of à la carte. Hiernaast serveren anderen zelfs een heus wildmenu. Bekijk de restaurantpagina’s en verlekker u op de mooie nieuwe gerechten van dit seizoen.

10 oktober 2018

Restaurant Zeeland online

De lancering van restaurantzeeland.nl is een feit. Restaurants Bij Kees in Zierikzee, De Gespleten Arent in Middelburg, De Kleine Toren van Baarland in Baarland, Mezger in Domburg, Scherp in Middelburg en sterrenrestaurants Katseveer in Wilhelminadorp en ’t Vlasbloemeken in Koewacht presenteren zich op de website met een beschrijving, foto’s, openingstijden, de menukaart en nieuws.

4 oktober 2018

Persfoto bij de Zeelandbrug

Op verzoek zijn vandaag bij Kats de eerste persfoto’s genomen.

Van links naar rechts: Jeroen Tanis, Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Jessica van der Weel, Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer | Eric van Bochove – Restaurant ‘t Vlasbloemeken | Sjoerd Dooge, Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Remco Horemans – Buro 8 | Jelle Capelle, Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland

Nieuwsbrief

Suggesties?

Voel u vrij om contact op te nemen bij vragen of suggesties!

Verzend een e-mail naar info@restaurantzeeland.nl of neem contact op via het formulier op de contactpagina