Scherp

In het monumentale centrum van Middelburg, achter het oude stadhuis vind u restaurant Scherp en B&B appartementen “Slapen bij Scherp”
Lid van Jeunes Restaurateurs Nederland.

Menu van de chefReserveren

Het restaurant

Restaurant Scherp is gevestigd in een monumentaal pand dat bestaat uit 6 oude pakhuisjes. Op de kaart staan de mooiste internationale gerechten, gecombineerd met Zeeuwse producten. Dutch Yellowtail uit Colijnsplaat, of een heerlijk glas Brut de Zélande uit Schouwen-Duiveland. De wijnkaart is door gastvrouw en wijnkoningin 2017 Dhani Scherp-Zapata afgestemd op de keuken en ingedeeld op smaak, karakter en prijs. Bij Mart en Dhani Scherp proef je Zeeland in een modern en authentiek jasje. Dit geldt niet alleen voor de kaart, maar ook voor de inrichting van het restaurant en de B&B. Eigentijds en sfeervol met hier en daar een knipoog naar Zeeland. Kortom, een warm Zeeuws onthaal.

Restaurant Scherp

Menu van de chef

Het menu bestaat uit seizoensgebonden streekproducten, nieuwe creaties en specialiteiten. We zullen op de avond zelf vragen naar de bijzonderheden en wensen van u en uw gasten en hier houden we dan rekening mee in het menu.

Menu Jeunes Restaurateurs Surprise
4 Gangen: 47,5 | 5 Gangen: 56 | 6 Gangen: 64,5

Bijpassend wijnarrangement
4 Gangen: 22 | 5 Gangen: 27 | 6 Gangen: 33

18,5

Rund

Steak tartaar van schouderhaas | ingemaakte groentes | crème van Jalapeno peper | zacht gegaarde kwarteldooier | pommes souffle

18,5

Kwartel en Langoustine

Op karkas gebraden | gerookt kwartelpootje | langoustine | structuren
van knolselderij | vinaigrette van schaaldieren | gemarineerde champignons

31,5

Dutch Yellowtail Kingfish

Geroosterd | Okonomiyaki | Katsuobush | Zeeuwse Dashi | krokante zee-eik | sojaboon | zoetzure groenten

3,25   per st

Zeeuwse Oesters Creuses

Specialiteit van de Chef-of Natuur
Oesters met wasabi-crème | zoetzure komkommer | koriander | schuim van passievrucht | gember en Chardonnay azijn

33,5

Tarbot & Coquille

Geroosterde filet | dungesneden coquille | knolselderij | bloemkool | beurre noisette | vinaigrette met truffel

28,5

Walchers Kalfsvlees

Diverse bereidingen van kalf | salade van champignon |witlof | compote van ui | dragon | eigen jus

Aanbevelingen

Gewaardeerd door

Ervaringen bij Restaurant Scherp

Reacties van Onze Gasten

“Top top top”

“Top top top! Dit moet het beste restaurant in Middelburg zijn. Op alle fronten overigens. Eten, bediening, sfeer. Alles…”

Ray

“Great Restaurant

“Marvelous, excellent food, very friendly service, everything top quality. Deffinately we’ll be back!!”

Ilenea

“Een Aanrader”

“Wederom een feest voor alle zintuigen: kleur, smaak. geur. Een perfecte mix van vlees met groenten in het verrassingsmenu met complimenterende wijnen. Een absolute aanrader.”

Peter

“Wunderbaren Abend!”

“Hervorragendes Essen… Guter Service und eine schöne Atmosphäre. Wir hatten eine wunderbaren Abend!”

Wiebke

Reserveren

Ontvangsttijden

Lunch: enkel geopend voor gezelschappen, graag minimaal 24 uur van tevoren telefonisch reserveren.

Diner: Dinsdag t/m zaterdag.
Arriveren tussen 18.00 – 21.00 (restaurant geopend tot 24.00).

Zondag & maandag gesloten.

Telefonisch reserveren: 0118 634 633

Telefonisch reserveren:
0118 634 633

Restaurant Scherp

Wijngaardstraat 1
4331 PM Middelburg

Nieuwsbrief

Suggesties?

Voel u vrij om contact op te nemen bij vragen of suggesties!

Verzend een e-mail naar info@restaurantzeeland.nl of neem contact op via het formulier op de contactpagina,