't Vlasbloemeken

“We hebben polders, zandbeddingen en zee. Al het lekkers van zee, vee of veld. De natuur geeft ons aan wanneer een product op smaak is en wanneer we kunnen oogsten.”  ERIC VAN BOCHOVE

Menu van de chefReserveren

Het restaurant

Restaurant ’t Vlasbloemeken ligt in het Zeeuws-Vlaamse dorp Koewacht, op slechts enkele meters van de Nederlandse-Belgische grens. In dit restaurant wordt het artistieke omarmd, in een sfeervolle setting kan de gast ongedwongen kennis maken met kunst. De menukaart laat de rijkdom van de omgeving zien: fruit uit de zak van Zuid-Beveland, kreeft uit de Oosterschelde en lam uit het verdronken land van Saeftinghe.

De kookstijl van chef Eric laat zich omschrijven als klassiek gecombineerd met moderne en nieuwe technieken. Gastvrouw en sommelier Bianca sluit hier feilloos op aan met de wijnkaart. De ambiance, gerechten en wijnen prikkelen letterlijk alle zintuigen van de gast.

‘t Vlasbloemeken

Menu van de chef

Oosterschelde kreeft tomaat | avocado | bouillon | peterseliemayonaise
Rund tartaar | augurk | komkommer | Koewachtse ui
Zeebaars saffraan | lamsoor | courgette
Tarbot wortel | doperwt | snijboon beurre blanc
Zwez “Eric” artisjok | zwarte knoflook | oesterblad | amontillado dressing
Zwart poot hoender asperges | aardappel | tuinboon | morille saus
Kaas artisanaal | noten-rozijn | druiven | appel-vijg
Citrus witte chocoladesorbet | oranje bloesem | cremeux
Aardbei rabarber | basilicumijs | aceto merengue

Kaas in plaats van het dessert € 8,00 supplement

4 Gangen: 67,5 | 5 Gangen : 77,5 | 6 Gangen : 90  | 7 Gangen : 102,75 | 8 Gangen 113,5 | 9 Gangen 123,5

Oosterschelde kreeft

tomaat | avocado | bouillon | peterseliemayonaise

Zwez “Eric”

artisjok | zwarte knoflook | oesterblad | amontillado dressing

Zwart poot hoender

asperges | aardappel | tuinboon | morille saus

Zeebaars saffraan

lamsoor | courgette

Kaas

artisanaal | noten-rozijn | druiven | appel-vijgg

Citrus witte chocoladesorbet

oranje bloesem | cremeux

Aanbevelingen

Gewaardeerd door

Ervaringen bij ‘t Vlasbloemeken

Reacties van Onze Gasten

“Een topadres!”

Genoten van de creaties op de borden en ook van de verschillende smaken. Zeer goede uitleg bij de wijnen en gerechten.

Freddy

“Heerlijk”

“Geweldig lekker gegeten, heel mooie presentatie van alles wat er op ons bord kwam en super vriendelijke bediening. Ook een heel mooi tuintje om apero en koffie te nemen. Het was ons derde bezoek, maar wij gaan zeker nog terug!”

Yvonne

“Altijd Weer Genieten”

Super lekker eten. Meer dan de moeite waard.

Walter

“Absolute Aanrader”

““Heel vriendelijke ontvangst, ongedwongen sfeertje en heerlijk gegeten. Een absolute aanrader!””

Leo

Reserveren

Ontvangsttijden

Lunch: Maandag, donderdag, vrijdag en zondag 12.00-14.00 uur
Diner: Maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 18:00 tot 21:00 uur

Dinsdag en Woensdag zijn onze sluitingsdagen.

Telefonisch reserveren: 0031 (0)114 – 36 19 14

Telefonisch reserveren:
0031 (0)114 – 36 19 14

Attentie! Betreffende de actuele ontvangsttijden: door de coronacrisis kunnen de ontvangsttijden afwijken van de informatie op deze pagina, bezoek de website van het restaurant voor de juiste informatie.

't Vlasbloemeken

Nieuwstraat 8
4576 AL Koewacht

Nieuwsbrief

Suggesties?

Voel u vrij om contact op te nemen bij vragen of suggesties!

Verzend een e-mail naar info@restaurantzeeland.nl of neem contact op via het formulier op de contactpagina